foto van het najaar van 2008

Deze foto (herfst 2008) laat mijn dilemma perfect zien.

Wat valt op als je er goed naar kijkt? Kijk maar eens naar het ijs! Mijn slanke vriendin (de blonde) heeft in haar hele leven nog niet één keer caloriën geteld of gelijnd. Ze eet wat ze wil, maar komt toch geen grammetje aan.

Ik daarentegen had bij iedere hap een slecht geweten en kon nog niet eens fatsoenlijk van dat ene bolletje ijs genieten. Ik moest mijzelf altijd beperken, omdat ik altijd met een of ander dieet bezig was en dat mij voortdurend bezighield. Toch hebben alle dieeten mij – ondanks de nodige discipline – niet geholpen. En dat lag eraan – ik weet dat nu helemaal zeker – dat mijn stofwisseling toen te traag was.

Vetverbranding vergroten

Vetverbrandingis eigenlijk de vermindering van vetweefsel in het lichaam. Op ieder tijdstip verbrandt het menselijk lichaam vet. Ook zonder sport verbrandt een vrouw met normaal gewicht ongeveer 1500 kcal per dag, een man ± 1700 kcal. Dit is het basisverbruik; bij een trage stofwisseling ligt dit echter veel lager. Precies om deze reden hebben veel mensen problemen met afvallen. Aminozuren kunnen precies daarbij behulpzaam zijn, en een betere stofwisseling stimulieren en daardoor de vetverbranding vergroten.

 

terug naar de beginpagina